Feed
- Silje Fugleberg
- 13. jan. 2017
- 2 min lesing
Instagram er for mange en arena der man kan vise frem livet sitt på en flatterende måte. Det finnes mange typer instagrammere der ute, og appen gir både store og små mulighet til å utfordre kreativiteten. På mange måter er instagram morsomt, og underholdene, men for noen (de som bryr seg i overkant mye om feeden sin) bringer også Instagram med seg mye frustrasjon og tårer. Jeg gir deg de aller beste tipsene som redder din feed!

FOTOGRAFERING
Man trenger ikke eie en dyr speilrefleks for å ta gode bilder. Faktisk, så er mobilen minst like god som et kompaktkamera, pluss – du har den med deg over alt! Zoom-funksjonen derimot, er ikke helt optimalisert, så det gjelder å være kreativ når man fotograferer. Et godt tips er å prøve forskjellige vinkler. Gå høyt, gå lavt, gå tett på, eller langt unna.

Når man fotograferer er det et par ting som er lurt å se etter. Dybde, symmetri, farge, kontraster og å se etter ting som man ser ofte, men som man ikke tenker over. For eksempel gangfelt, gjerder, bygninger, blomster, trær osv. Det finnes ingen fasit for hvordan man skal ta et bilde, så det gjelder å være våken. Et annet godt tips er å søke inspirasjon. For eksempel Pintrest, Tumblr, andre instagrammer og profesjonelle fotografer sine hjemmesider.
APP
Selv om Instagram tilbyr en rekke filtere finnes det også en gratis app: VSCOcam, der man får hakket bedre kontroll over bildene. VSCOcam kan virke forvirrende til å begynne med og krever litt trening, men så fort du har knekt koden går du aldri tilbake til instagram-filterene.

FILTERE
Mine personlige favoritter fra gratispakkene er A6, B5, G3, HB2, M5 og P5. Jeg velger som regel en av disse avhengig av bilde. Jeg liker også å skru ned intensiteten på filteret et par hakk. Dette gjør du ved å dobbelt trykke på det valgte filteret.


En nyttig ting å vite om er temperatur-funksjonen. Her kan man gjøre bildet kaldere (blåere) eller varmere (rødere). Dette er en fantastisk smart funksjon som er lurt å bruke dersom bildet virker oransje, eller blått. Logisk sett skrur du mot den motsatte fargen. Jeg foretrekker stort sett alltid en kaldere undertone og holder meg oftest på minussiden.
Tint fungerer litt på samme måte som temperatur-funksjonen. Jeg liker å gjøre bildet negativt hvis det er mye grønt i bildet, og positivt hvis det er mye blått i bildet.

Kontraster er superviktig, og alle bilder inneholder kontraster. Det er allikevel viktig å ikke overdrive kontrastbruken. Hold det naturlig. Dersom man vil roe ned på kontrastene, eller matte ut bildet har VSCOcam funksjonen ”Fade”. Jeg opplever at bildene ser noe eldre ut, en kul effekt dersom man man holder den naturlig.
Mine hovedtips er derfor: Vær våken, hold det naturlig og tenk kreativt! Lykke til med fotograferingen!
Comments